Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарка која је интервјуисала Бајдена поднела оставку јер је постављала питања која јој је дао његов тим
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 07. 2024.

Аутор: Глас Америке Извор: Глас Америке

Новинарка која је интервјуисала Бајдена поднела оставку јер је постављала питања која јој је дао његов тим

Радио водитељка из Филаделфије која је интервјуисала председника Џоа Бајдена 3. јула поднела је оставку након што је постављала питања која јој је дао његов тим.

Андреа Лофул Сендерс, која је водитељка емисије „The Source” на локалној радио станици Wurd, поставила је Бајдену четири таква питања у интервјуу који је дао након прве председничке дебате.

Wurd, једина радио станица која је у власништву црнаца у Пенсилванији, рекла је да је интервју уређен и договорен без знања или консултација са менаџментом. У саопштењу, председница Wurd, Сара М. Лоумакс, рекла је да питања која су достављена из тима за предизборну кампању „крше нашу праксу да останемо независни медиј“.

Wurd и Лофул Сендерс су се „споразумно договорили“ да се разиђу, наводи се у саопштењу.

„Као једина независна радио станица у власништву црнаца у Пенсилванији, Wurd Радио је неговао поверење наше публике током 20 година. Ово је нешто што шватамо веома озбиљно. Пристати на унапред дат део питања угрожава то поверење и није пракса Wurd Радија“, навела је Лоумакс.

У интервјуу америчким медијима, Лофул Сендерс је рекла да јој је Бајденов тим послао осам питања, од којих је четири поставила. Други радио водитељ који је такође интервјуисао Бајдена у Милвокију рекао је да су и њему давана питања пре интервјуа и зато није могао да пита све што је желео.

Портпарол Бајденове кампање рекао је медијима да није необично да деле теме разговора, као и да је Лофул Сендерс имала слободу да поставља друга питања.

„Не условљавамо интервјуе прихватањем наших питања, а новинари су увек слободни да поставе питања за која мисле да ц́е дати најбоље инфиормације њиховој публици“, рекао је портпарол кампање.

Асошијетед прес пренео је изјаву особе која је упозната са начином на који Бајденова кампања заказује интервјуе, која је рекла да тим планира да престане да нуди предлоге питања новинарима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси