Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Миљуш: Сменити Невену Ђурић јер је одбила да закаже седницу одбора за културу и информисање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 06. 2024.

Извор: Н1

Миљуш: Сменити Невену Ђурић јер је одбила да закаже седницу одбора за културу и информисање

Члан Председништва Странке слободе и правде (ССП) и народни посланик Бранко Миљуш изјавио је да је одбијањем да закаже седницу скупштинског Одбора за културу и информисање на којој би се расправљало о безбедности новинара и медијским манипулацијама, Невена Ђурић је признала је овај режим покровитељ насиља над новинарима и спонзор лажних вести".

Миљуш у саопштењу подећа да је од Ђурић тражио да сазове седницу скупштинског Одбора и да на њу позове представнике УНС-а, НУНС-а и министра информисања Дејана Ристића како би разговарали о томе што је у 2023. години пријављено 183 напада на новинаре, објављено 1.154 лажних вести на насловним странама 6 таблоида које је држава частила са 1.3 милиона евра као и о томе што је по индексу медијских слобода Репортера без граница Србија пала за 44 места од када су напредњаци на власти.

„То што већ 80 дана нема седница одбора, осим бесмислених увреда недостојних председавајућег Одбора за културу и информисање, Ђурићева је покушала да оправада недостатком званичног документа о коме бисмо причали. У ишчекивању извештаја РЕМ-а предлажем анализе БИРОД-ија и Демостата, Резолуцију Европског парламента и извештаје Репортера без граница и ОДИХР-а. Сваки добронамеран човек би на основу информација из ових докумената схватио да је безбедност новинара угрожена као и да насиље у друштву има везе са тим што су провладини медији претворени у машине за млевење неистомишљеника“, навео је Миљуш.

„Након овог одговора госпође Ђурић, једини документ о коме се може разговарати јесте онај који подразумева њену смену или оставку јер је недопустиво да председавајућа Одбора за културу и информисање злоупотребљава своју функцију и спречава да се чује глас новинара које туку и глас оних чијим парама плаћају своје таблоиде да нас лажу“ закључио је Миљуш.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси