Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар из Инђије: Локалне власти не комуницирају ни са новинарима ни са грађанима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 06. 2024.

Извор: Бета

Новинар из Инђије: Локалне власти не комуницирају ни са новинарима ни са грађанима

Новинар портала ИН Медија из Инђије Миодраг Блечић изјавио је данас да локалне власти у том граду не само да не желе да разговарају са независним медијима, већ ни са грађанима.

„На пример, у последњих 24 сата у Инђији нема воде, а локалним властима је требало 24 сата да објаве саопштење и то на друштвеној мрежи Фејсбук. Они не само да не желе да комуницирају с нама из независних медија, већ ни са грађанима“, рекао је Блечић на панелу у оквиру Медијске недеље (Media Week), коју је организовало Независно друштво новинара Војводине (НДНВ).

Додао је да се новинарством бави јер жели да допринесе „да живимо нормално“ и оценио да власт то очигледно не разуме.

Главни уредник Радија Сто плус из Новог Пазара Никола Кочовић рекао је да све три бошњачке странке у Новом Пазару имају по неколико портала који су заправо њихова пропагандна гласила.

„Самим тим, тешко је очекивати од запослених у тим медијима да се солидаришу са нама професионалним новинарима“, казао је Кочовић.

Он је навео да се људи плаше и да дају огласе на Радију Сто плус, јер могу имати проблема после тога са својим фирмама.

„Имамо и оних који нам дају донације, али уз услов да се не рекламирају код нас и да не износимо те податке“, рекао је Кочовић.

Уредник портала СОинфо из Сомбора Сава Мајсторов рекао је да највећи проблем за њега и његов медиј представља чињеница да не могу да нађу сараднике који би писали за тај портал.

Додао је да је разлог за то у чињеници да се људи плаше и заложио се за умрежавање независних медија у Србији.

Недеља медија одржава се у оквиру пројекта „Отпорни медији цивилног друштва за обнову поверења грађана“ коју НДНВ организује уз подршку Делегације Европске уније у Србији.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси