Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС наставља да буде чинилац унапређења културне сарадње Кине и Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 05. 2024.

Извор: РТС

РТС наставља да буде чинилац унапређења културне сарадње Кине и Србије

Сарадња између Кинеске медијске групе, вероватно највеће медијске организације у свету и Радио- телевизије Србије биће настављена и у наредним годинама.

На свечаности под називом „Што планине и реке раздвајају, пријатељства спајају“, у хотелу „Метропол“, најављено је премијерно приказивање неколико документарних филмова и серија, као и снимање нових у заједничкој копродукцији.

Генерални дирелктор РТС-а предложио је снимање документарних филмова о помоћи Кине нашој земљи током пандемије и НАТО бомбардовању кинеске амбасаде.

„Зато мислим да тај догађај заслужује нашу пажњу због тога што смо очигледно и Кина и Србија после тога почели свет да посматрамо сасвим другачијим очима него што смо га видели до тада. Завршићу са тим када би сарађивали као кинеска медијска група и РТС, свет би био много боље место за живот него што је сада“, поручио је генерални директор РТС-а, Драган Бујошевић.

„Мада хиљадама километара удаљени једни од других, прави пријатељи су они чија срца куцају као једно. Кинеска медијска група се увек залагала за унапређење културне размене између Кине и Србије, и зближавање двају народа покушавајући да медијском снагом пренесе људску топлину и поруку пријатељства“, рекао је Шен Хаисјунг, председник и главни уредник Кинеске медијске групе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси