Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС у посети Спони у Скопљу: Екс-Ју сентимент постоји, аутори из тог времена окупе бројнију публику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 05. 2023.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

УНС у посети Спони у Скопљу: Екс-Ју сентимент постоји, аутори из тог времена окупе бројнију публику

У просторијама Српско културно-информативног центра Спона у Скопљу, главном граду Северне Македоније, домаћин је Милутин Станчић, професор српског језика и један од оснивача.

Станчић се, између осталог, стара да се на време поднесе пројекат Министарству спољних послова Србије - Управи за сарадњу с дијаспором и Србима у региону који омогућава да излази часопис "Слово".

Управо су у ишчекивању резултата овогодишњег конкурса.

Рад Споне може да се види и у онлајн издању http://srbi.org.mk/category/drustvo/.

У мали простор у центру Скопља, који се налази у низу махом занатских локала, улази се са великог паркинга.

Представнице Удружења новинара Србије, Маја Фићовић, чланица Извршног одбора Друштва новинара Косова и Метохије и Драгана Бјелица, која води Образовни центар УНС-а, разговарале су са Станчићем о раду Споне, финансијским недаћама, притиску који имају због тема којима се баве, реакцији публике...

Станчић је говорио и да аутори који се везују за Екс-Ју културу, музику, новинарство... окупе бројнију публику.

Представнице УНС-а предложиле су да заједно са Споном УНС организује предавања и разговоре са угледним српским новинарима који би посетили Скопље.

Конференција "На раскршћу - чување медијских слобода ради заштите демократије" у организацији ОЕБС-а окупила је у Скопљу 16. и 17. маја новинаре, медијске стручњаке, професоре и правнике из области медија, међу којима су биле и представнице УНС-а које су посетиле Спону.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси