Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Бранислави Милунов „Пера Тодоровић"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 05. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Бранислави Милунов „Пера Тодоровић"

Некадашња новинарка „Студија Б“ Бранислава Милунов овогодишња је добитница награде Удружења новинара Србије (УНС) за фељтон „Пера Тодоровић“. Награду је добила за фељтон „Слушате сада Студио Б“ који је објављен у дневном листу „Данас“, а преноси га и сајт УНС-а.

Фељтон Браниславе Милунов жири је оценио као питко новинарско штиво које због описа како је изгледало новинарство заслужује да буде новинарски уџбеник.

„Као једино сачувано сведочанство о „радијској револуцији“ Студија Б, овај фељтон је важан документ о медију који је за многе слушаоце био пети члан породице. Због тога што млађим генерацијама приказује како су некад радили великани новинарске професије, заслужује да буде уџбеник новинарства у Србији“, додаје жири који је једногласно одлучио да награду добије Милунов.

Бранислава Милунов је, како се наводи у образложењу, пажљиво сакупила све успомене на радио, који је био симбол времена, померао стандарде и модерним изразом освајао слушаоце.

„Пишући чисто новинарски, Милунов је створила питку новинарску причу, која стилски подсећа на рад Пере Тодоровића. Због занимљивих и духовитих детаља, фељтон се чита у једном даху“, истиче жири.

У ужем избору, поред награђеног, били су и фељтони Миливоја Павловића „Осам деценија Стојанке мајке Кнежопољке“ и Ђорђа Милошевића „Владари Кремља и његови таоци“.

 

О награди је одлучивао жири који у саставу Бранислава Џунов Стошић (председница), Вера Корпонаић, Драгољуб Стевановић, Богдан Врањешевић и Живојин Ракочевић.

Награда ће Бранислави Милунов бити уручена у среду, 17. маја у 12 сати у Новинарској кући „Пера Тодоровић“ у Водицама крај Смедеревске Паланке. Новинарску кућу у родном месту Пере Тодоровића подигао је УНС са Завичајним друштвом „Видовача“ и Скупштином општине Смедеревска Паланка.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси