Naslovna  |  Šta radimo  |  Projekti  |  Komšijske novosti: Promovisanje medija manjina, preporuke i standardi za izveštavanje o nacionalnim manjinama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projekti

Komšijske novosti: Promovisanje medija manjina, preporuke i standardi za izveštavanje o nacionalnim manjinama

Udruženje novinara Srbije u saradnji Evroregionalnim centrom za razvoj društva u multietničkim sredinama „In medias res“ sprovelo je od septembra do decembra 2013. godine projekat „Komšijske novosti: Promovisanje medija manjina, preporuke i standardi za izveštavanje o nacionalnim manjinama“ koji je finansisjki pomogla Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.

UNS i „In medias res“ redovno su ažurirali sajt Komšijske novosti (www.komsijskenovosti.rs).

Cilj projekta bio je podrška ostvarivanju prava nacionalnih manjina na informisanje i distribuciju sadržaja štampanih medija.

UNS i „In medias res“ organizovali su u okviru projekta novinarsku radionicu „Poštovanje novinarskog kodeksa i standarda u izveštavanju o nacionalnim manjinama - Preporuke i smernice za profesionalno izveštavanje i problem adekvatnog obrazovanja novinara manjinskih medija“ u Novom Sadu. Radionica je bila namenjena mlađim novinarima koji prate i izveštavaju o temama u vezi sa nacionalnim manjinama, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost.

U okviru projekta organizovane su i tribine „Otvorenost i zainteresovanost medija za teme o nacionalnim manjinama: Multikulturalnost i suživot“ u Novom Pazaru i „Informisanje na jezicima nacionalnih manjina u svetlu evropskih integracija i novog medijskog zakonodavstva“ u Vršcu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi