Naslovna  |  Šta radimo  |  Akcije  |  Prikupimo knjige za spomen-biblioteku „Dimitrije Frušić“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Akcije

Prikupimo knjige za spomen-biblioteku „Dimitrije Frušić“

Udruženje novinara Srbije i Zavičajni klub novinara „Dimitrije Frušić“ iz Sremske Mitrovice pozivaju kolege i građane da pomognu u akciji prikupljanja knjiga za spomen-biblioteku „Dimitrije Frušić“ u rodnom Divošu.

Biblioteka i čitaonica, posvećene Dimitriju Frušiću, jednom od pokretača „Novina serbskih“, biće otvorene 20. decembra u Divošu kod Sremske Mitrovice, povodom 200 godina od pokretanja „Novina serbskih“.

U akciju prikpljanja knjiga za biblioteku uključene su i „Sremske novine“, revija „Selo“.

Pokrovitelj akcije je gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, koji je obećao da će grad biblioteku opremiti nameštajem.

Koleginice i kolege knjige mogu poslati ili doneti lično na adrese:  Udruženje novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd i Zavičajni klub novinara „Dimitrije Frušić“, Kralja Petra I, broj 5, 22000 Sremska Mitrovica.

Za više informacija možete se obratiti Kristini Kovač na telefon 011/ 32-36-337.

Dimitrije Frušić i Dimitrije Davidović bili su pokretači i urednici “Novina serbskih” u Beču, 1813. godine. Frušić je u uređivanju novina sarađivao do 1816. godine. Nakon toga napušta Beč i do kraja života živi i radi kao lekar u Trstu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi