Naslovna  |  Šta radimo  |  Akcije  |  Garderoba i slatkiši odneti deci iz Svratišta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Akcije

Garderoba i slatkiši odneti deci iz Svratišta

Predstavnici Udruženja novinara Srbije (UNS) i kompanije „Atlantic group“ odneli su danas u Svratište za decu koja žive i rade na ulici garderobu, sredstva za higijenu, kao i slatkiše koje je Svratištu donirao „Soko Štark“.

Dečija odeća i sredstva za higijenu prikupljani su u UNS-u od 4. februara. 


Petru Jeremiću, Luki Matiću i Kristini Kovač iz UNS-a, kao i predstavnici „Atlantic group-e“ Tei Trifunović rečeno je da u evidenciji Svratišta ima više od 600 dece, a da mesečno njih oko 140 redovno dolazi. Dnevno kroz beogradsko Svratište prođe i do šezdesetoro dece.

„Deca u Svratište obično dođu pre podne, gde se spremaju za školu. Sa njima rade četiri specijalna pedagoga, medicinska sestra, socijalni radnik i pravnik. Pomažemo im da se uključe u nastavu, organizujemo im kreativne radionice i stojimo im na raspolaganju za sve probleme koje imaju“, rekla je Snežana Džekulić, koordinatorka Centra za integraciju mladih.

U Svratište u Krfskoj dolaze deca uzrasta od 5 do 19 godina i na raspolaganju su im dve spavaće sobe sa po dva kreveta, prostorija za radionice, dnevni boravak, jedno kupatilo i kuhinja.

„Bitno je napomenuti da deca ne spavaju u Svratištu, osim u izuzetnim slučajevima. Svratište je otvoreno 24 sata i tokom noći u prostorijama Svratišta dežuraju dva vaspitača“, napomenula je Džekulićeva.

Džekulićeva je skrenula pažnju da finansiranje Svratišta za 2013. godinu i dalje nije regulisano, iako iz Centra za integraciju mladih na održivo rešenje tog problema čekaju već nekoliko godina.

Polovinu prihoda Svratište obezbeđuje od donacija.

UNS se zahvaljuje svima koji su se odazvali akciji, pre svega kompaniji „Soko Štark“ i solidarnim kolegama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi