Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Napad na RTS je ratni zločin, delimo bol porodica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 04. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Napad na RTS je ratni zločin, delimo bol porodica

Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra da je bombardovanjem zgrade Radio-televizije Srbije NATO počinio ratni zločin. To isto misli i ugledna međunarodna organizacija za ljudska prava Amnesti internešenel. Međunarodna federacija novinara i Evropska federacija novinara, čiji je UNS član, smatraju da mediji nisu i nikada ne mogu biti legitiman ratni cilj.

Udruženje novinara Srbije poštuje i deli bol članova porodica 16 medijskih radnika ubijenih u NATO bombardovanju. Slava im.  

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

25.04.

2020.

Miroslav Bojčić [neregistrovani] u 22:59

Bednici

Izostavljanje ključnih informacija u vesti osnvni je metod za proizvodnju lažnih vesti. Reći da je NATO prekršio mađunarodno pravo, a ne reći da su državne institucije Srbije, ZNAJUĆI za predstojeći napad, ostavile ljude da poginu, znači najgrublje obmanjivati javnost, u korist zločinaca. Zar ne?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi