Naslovna  |  Saopštenja  |  Vlasniku KIM radija zabranjeno parkiranje u Prištini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 11. 2011.

Vlasniku KIM radija zabranjeno parkiranje u Prištini

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje zabranu parkiranja direktoru KIM radija Isaku Vorgučiću na parkingu ispred tržnog centra „Boro i Ramiz“ u centru Prištine.

Kada je u utorak ujutru Vorgučić pokušao da uđe na parking koji inače koristi kada dolazi u Prištinu, momak koji je tu zaposlen obratio mu se na albanskom jeziku i počeo da odmahuje rukom pokazujući mu na saobraćajne tablice.

- Pošto je shvatio da ga ne razumem, pozvao je prolaznika koji zna srpski jezik i on mi je objasnio da zbog srpskih, prištinskih saobraćajnih tablica ne mogu na tom mestu da parkiram vozilo, rekao je Vorgučić Pres službi UNS-a.

Iznenađen, Vorgučić je rekao da će slučaj prijaviti policiji što je mladiće razbesnelo, pa su počeli da viču i psuju mu srpsku majku.

- U strahu od fizičkog napada, produžio sam do prve policijske stanice koja je u neposrednoj blizini, prijavio šta se desilo i dao izjavu, kazao je Vorgučić.

Isak Vorgučić je sa policijskom patrolom došao na parking i identifikovao radnika koji je policiji izjavio da je vlasnik parking prostora zabranio parkiranje vozilima sa srpskim tablicima, što je on i potvrdio policiji kada su ga pozvali.

UNS zahteva od kosovske policije i EULEKS-a odgovor šta će preduzeti protiv vlasnika javnog parking prostora koji shodno svom nahođenju izdaje dozvole za parkiranje u zavisnosti od nacionalne pripadnosti vozača i oznake na saobraćajnim tablicama vozila.

UNS ističe da ovaj sramni postupak predstavlja najgrublje kršenje osnovnog ljudskog prava na slobodu kretanja i samo je jedan u nizu pritisaka kojima su izloženi medijski radnici i građani Kosova i Metohije.

Podsećamo da je direktor KIM Radija Isak Vorgučić i u avgustu ove godine doživeo sličnu neprijatnost kada je zbog oznake SRB na kolima platio kaznu od 25 evra.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi