Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da zaštiti kolegu Gajinova od Ratka Butorovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 09. 2011.

UNS: Policija da zaštiti kolegu Gajinova od Ratka Butorovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje pretnje Miroslavu Gajinovu, glavnom uredniku veb sajta "Napred Voša" od strane Ratka Butorovića, predsednika FK "Vojvodina".

Butorović je 1. septembra pre početka skupštine ovog kluba bez ikakvog povoda zapretio Gajinovu da će mu "razvaliti šamarčinu". On je zatim i za vreme sednice koju je Gajinov pratio kao novinar, nastavio da ga vređa.

Butorović je, inače, i pre ovog događaja u dva navrata pretio Gajinovu nezadovoljan komentarima posetilaca sajta koji se odnose na prilike u FK Vojvodina.

UNS upozorava da je ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna od jedne do osam godina zatvora.

UNS traži da novosadska policija zaštiti kolegu Miroslava Gajinova i da istraži sve okolnosti ugrožavanja sigurnosti novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi