Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje napad na ekipu Kurira
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 08. 2011.

UNS osuđuje napad na ekipu Kurira

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje i fizički nasrtaj predsednika Džet-ski saveza Srbije Veljka Šukala na foto-reportera i vozača lista "Kurir", Nebojšu Mandića i Vladana Božića.

Šukalo je pretnjama pokušao juče da spreči novinare "Kurira" da izveštavaju o sudaru dva skutera na vodi u kojem je teško povređen mladić. Nesreća se dogodila kod Savskog keja nakon manifestacije „Trofej Beograda“.

Prema rečima novinarke "Kurira" Jelene Spasić koja je bila na mestu događaja, Šukalo je bez ikakvog povoda oteo foto-aparat reporteru Nebojši Mandiću uz pretnje da će ga "polomiti", kao i da će „videti šta će se dogoditi“ ukoliko "Kurir" bude pisao o nesreći. Šukalo je potom fizički nasrnuo i na vozača Vladana Božića koji je pokušao da odbrani kolegu. Veći incident je sprečila grupa mladića koja se zatekla na licu mesta i priskočila u pomoć ekipi "Kurira".

UNS smatra nedopustivim vređanje i fizičke napade, kao i sprečavanje novinara da obavljaju svoj posao. UNS traži od policije i tužilaštva da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se incident istražio i krivac priveo pravdi.

UNS očekuje da se predsednik Džet-ski saveza Srbije Veljko Šukalo izvini ekipi "Kurira" za pretnje i fizički napad.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi