Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS traži kazne za napadače na snimatelje Tanjuga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

28. 07. 2011.

UNS traži kazne za napadače na snimatelje Tanjuga

Udruženje novinara Srbije (UNS) zahteva hitnu istragu policije i bezbednosnih organa povodom napada na snimatelje novinske agencije Tanjug koji se sinoć dogodio u blizini punkta Jarinje. UNS traži hitno identifikovanje napadača i njihovo trenutno privođenje pravdi.

Snimatelji Tanjug-a Đorđe Spasić i Davorin Pavlović napadnuti su od, za sada neidentifikovanih napadača, koji su bagerom i barikadama blokirali put koji vodi od Leposavića ka Jarinju. Dok su snimatelji pokušavali da snime blokadu, vozač bagera i još nekoliko osoba su im oteli kameru i prebili ih.

UNS traži razumevanje za novinarski posao, i za kolege koje obavljajući svoj posao u interesu javnosti, nisu odgovorne za dešavanja koja prate. Neprihvatljivo je da, u ovim teškim vremenima, umesto stvarnih krivaca za trenutno stanje stradaju glasnici koji radeći svoj posao prikazuju stvari onakvim kakve jesu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi