Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Dodatak na plate svim novinarima srpskih medija na KiM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

31. 12. 2018.

UNS: Dodatak na plate svim novinarima srpskih medija na KiM

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozdravlja najavu predsednika Aleksandra Vučića da „kosovski dodatak“ dobijaju i novinari televizije Most, ali traži da ovo pravo pripadne svim novinarima i medijskim radnicima srpskih medija na Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vučić juče je, uručujući paketiće deci iz centralnog Kosova, rekao da su lekari i učitelji dobili dodatak na plate, ali da to isto treba da dobiju i novinari televizije Most. 

„Oni se bore, vredno rade u teškim uslovima i njima treba to da damo“, rekao je Vučić.

UNS podseća da od 2008. godine traži da se status novinara i medijskih radnika izjednači sa ostalim zaposlenim u javnom sektoru, odnosno da i oni steknu pravo na kosovski dodatak.

UNS ističe da osim novinara i medijskih radnika TV Most, na Kosovu i Metohiji u veoma teškim uslovima rade i drugi lokalni srpski mediji, od kojih većina čini KOSMA mrežu, a koja svakodnevno emituje radijsku informativnu emisiju na srpskom jeziku. Ovi lokalni mediji, za razliku od medija koji posluju u sistemu Mreže Most – TV Most, Radio Gračanica, TV Puls iz Šilova i Radio Kosovska Mitrovica, nemaju podršku iz budžeta Republike Srbije za redovno emitovanje programa.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

31.12.

2018.

Srba [neregistrovani] u 12:33

A Medvedja, Bujanovac?

UNS ima dvostruke standarde. Nista nije lakse ni srpskim medijima u Bujanovcu ili Medvedji, ali UNS je za njih trazio bezuzslovnu privatizaciju. Lokalne informacije nisu potrebne samo gradjanima juzne srpske pokrajine vec svim ziteljima nase zemlje.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi