Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da hitno pronađe odgovorne za novi napad na Milana Jovanovića, mediji da izveštavaju o zloupotrebama u opštini Grocka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

31. 12. 2018.

UNS: Policija da hitno pronađe odgovorne za novi napad na Milana Jovanovića, mediji da izveštavaju o zloupotrebama u opštini Grocka

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da što pre pronađu i kazne odgovorne za obijanje stana u kom živi novinar Milan Jovanović, kao i nalogodavce paljenja njegove kuće u Vrčinu. Novinaru Milanu Jovanoviću, kojem je nedavno spaljena kuća, nepoznati napadači provalili su sinoć u iznajmljen stan na Banovom brdu.

Kako je Jovanović rekao za UNS, on i supruga su legli, kada su čuli da neko provaljuje balkonska vrata.

„Skočio sam i viknuo supruzi da mi doda pištolj. Verovatno su me čuli i pobegli su. Policija je sinoć izvršila uviđaj, a tu su i danas, pregledaju kamere. Dobio sam zaštitu, policijski automobil je ispred stana. To suprugu i mene bar malo smiruje. Nadam se da će nalogodavac paljenja kuće biti uskoro pronađen i uhapšen, nadam se da u ovoj državi ima bar malo pravde. Uporno ukazujem za koga sumnjam da je nalogodavac i ne razumem zbog čega on još uvek nije uhapšen“, rekao je Jovanović za UNS.

Jovanović je ranije izjavio da će mu bezbednost biti ugrožena sve dok se ne otkrije nalogodavac paljenja njegove kuće, a sinoćnji događaj samo potvrđuje da se hitno mora razjasniti pozadina ovih napada.

UNS poziva sve medije da pomognu u rasvetljavanju ovog slučaja i istraže sve navode o zloupotrebi javnog novca na koju je kolega Jovanović ukazivao u tekstovima na portalu "Žig info".

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi