Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Organizovanje protesta pritisak na TV Prva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

16. 10. 2018.

Izvor: UNS

UNS: Organizovanje protesta pritisak na TV Prva

Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra organizovanje štrajka zaposlenih u fabrici “Milan Blagojević - Namenska” a.d. Lučani protiv Tatjane Vojtehovski sa TV Prva neprimerenim pritiskom na uređivačku politiku i nezavisnost novinara. Podsetimo, u saopštenju sindikalnog rukovodstva ove fabrike navodi se da će zaposleni danas obustavi rad na jedan sat zbog "negativne medijske propagande koja se vrši preko produkcijske kuće Tatjane Vojtehovski, a koja preti da ozbiljno naruši ugled preduzeća“.

UNS je veoma zabrinut i što državni sekretar Aleksandar Gajović nije upoznat sa činjenicom da je još 2009. na predlog UNS-a u Krivični zakonik uneta odredba po kojoj se pretnja novinaru tretira kao pretnja službenom licu, poput tužioca, sudije, policajca...

Novinari Prve televizije postavili su pitanje "Da li novinari treba da imaju status službenog lica?" u emisiji u kojoj su govorili Tatjana Vojtehovski i državni sekretar Gajović.

Postavlja se pitanje kakvoj zaštiti novinari mogu da se nadaju od države kada njeni visoki funkcioneri nisu ni upoznati sa zakonodavstvom koje štiti položaj novinara.

 

 

 

 

 

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

17.10.

2018.

Stojan Marković [neregistrovani] u 20:58

Zašto ćuti TV Prva

Zanimljivo, povodom napada na koleginicu Vojtehovski reaguje udruženje novinara, a ćuti TV Prva. Još zanimljivije TV Prva u jednoj svojoj emisiji (autor Gvozden Nikolić) glorifikuje pukovnika doživotnog direktora MB Namenska, a u drugoj emisiji (autorka Tatjana Vojtehovski) po mišljenju sindikata fabrike radi o glavi tom istom pukovniku/direktoru.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi