Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Omogućiti rad Radio Goraždevcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

21. 09. 2018.

UNS: Omogućiti rad Radio Goraždevcu

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu protestuje zbog isključenja struje Radio Goraždevcu i traži od Kompanije za distribuciju i snabdevanje električnom energijom (KEDS) na Kosovu da omogući rad ovom mediju.

Kako je UNS-u rekao glavni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević, danas su u ovaj radio došli radnici KEDS-a i zbog duga isključili struju.

„Dug za struju već dve godine unazad našem radiju plaća Opština Peć. Oni to plate jednom godišnje. Šef kabineta Opštine Durim Šeremeti rekao mi je da je nalog za plaćanje dat odavno, ali da još uvek opština nije platila zbog nedostatka novca u budžetu, kao i da će ovaj problem što pre biti rešen“, rekao je UNS-u Dimitrijević.

On je istakao i da je sa ovom činjenicom upoznao radnike KEDS-a, ali da su oni bili vrlo neprijatni i da nisu hteli da ga saslušaju.

„Program je prekinut usred emisije o verskoj toleranciji. Rekli su da njih ne zanima ni predsednik opštine, ni opština i da oni moraju odmah da isključe struju. Molio sam ih da sačekaju da vidim šta se dešava i da završim emisiju, ali se nisu obazirali. Sad tražim način da nastavim emitovanje“, kaže Dimitrijević.

Durim Šeremeti za UNS je potvrdio da Opština Peć pomaže Radio Goraždevac i naveo da će dug biti plaćen u najkraćem roku.

„Mi to plaćamo jednom godišnje, da ne bismo morali svakog meseca. Nalog je u finansije poslat još pre mesec dana, ali do sada nije plaćen. Pozvao sam finansije i obećali su mi da će preoblem brzo biti rešen, ali da to ne može biti odmah jer se procedure u Opštini  moraju ispoštovati“, rekao je Šeremeti UNS-u.

UNS poziva KEDS da, uz garancije Opštine Peć da će dug biti plaćen, bez odlaganja uključi struju Radio Goraždevcu, kako slušaoci ovog radija, zbog birokratskih procedura, ne bi bili uskraćeni za informacije od javnog značaja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi