Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Predsednik Odbora za informisanje Mirko Krlić da podnese ostavku zbog napada na glavnog urednika “Zrenjanina” Dalibora Bubnjevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

31. 03. 2018.

UNS: Predsednik Odbora za informisanje Mirko Krlić da podnese ostavku zbog napada na glavnog urednika “Zrenjanina” Dalibora Bubnjevića

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje sinoćnji fizički napad predsednika Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije Mirka Krlića na glavnog i odgovornog urednika lista “Zrenjanin” Dalibora Bubnjevića. UNS smatra nedopustivim ponašanje Krlića, traži od njega da se izvini Bubnjeviću i napusti mesto prvog čoveka Odbora.

Kako je UNS-u rekao Bubnjević, juče ga je, dok je bio na radnom zadatku Krlić vređao, psovao, a na kraju i udario.

“Pratio sam aktivnosti predsednika Republike Srpske u hotelu 'Vojvodina' u Zrenjaninu. U toku svečanosti, došao je Mirko Krlić i uputio mi nekoliko uvreda. Nakon pola sata, on je nepozvan seo za sto za kojim sam bio sa šeficom dopisništva RTV Vojvodina Jelenom Milićević i direktorkom Regionalne televizije Santos Dubravkom Popović i ponovo me vređao. Na uvrede ni ja, niti koleginice, nismo odgovorili”, rekao je Bubnjević.

Bubnjević je UNS-u objasnio da je nakon incidenta otišao u toalet, a da je Krlić krenuo za njim.

“Tamo je nastavio da me vređa, pominjao mi je tekstove koje objavljuje list 'Zrenjanin', vikao da prestanem da pišem o fabrici vode u Zrenjaninu i o njemu, iako o njemu nikada nisam ni pisao. Onda me je otvorenom šakom udario u desni obraz. Na svu sreću, u tom momentu je ušla jedna osoba koja ga je sprečila da nastavi sa napadom. Bio je u alkoholisanom stanju. Odmah je reagovalo i obezbeđenje i izvelo ga napolje. Čuo sam da je i gradonačelnik Zrenjanina rekao obezbeđenju da izvedu Krlića i da prijave slučaj policiji“, rekao je Bubnjević.

Bubnjević je rekao UNS-u da je Mirko Krlić radio ranije u listu “Zrenjanin” i da mu je 2008. godine dao otkaz jer se danima nije pojavljivao na poslu.

Mirko Krlić danas se nije javio na poziv UNS-a, niti je odgovorio na SMS poruku.

UNS će napad na kolegu Dalibora Bubnjevića prijaviti policiji na osnovu Sporazuma o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi