Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Novi otkaz Arežini je zloupotreba sudske presude
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

29. 01. 2018.

UNS: Novi otkaz Arežini je zloupotreba sudske presude

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog novog otkaza programskom direktoru Radio-televizije Vojvodine (RTV) Slobodanu Arežini koji je presudom Apelacionog suda, krajem decembra prošle godine, vraćen na radno mesto sa kojeg je smenjen maja 2016. godine. Slobodanu Arežini danas je uručen novi otkaz kojim je proglašen tehnološkim viškom zato što je na radnom mestu na koje je vraćen u međuvremenu zaposlena druga osoba.

UNS ističe da je RTV, novim otkazom Arežini, zloupotrebio obavezu izvršenja presude jer je morao da oslobodi radno mesto programskog direktora i na njega vrati Arežinu ili da mu ponudi drugi odgovarajući posao.

Podsetimo, Arežina je sa mesta programskog direktora smenjen 4. maja 2016. godine. Na njegovo mesto, krajem maja 2017. godine, Upravni odbor RTV-a imenovao je Sonju Kokotović. Nakon presude Apelacionog suda generalni direktor RTV je doneo rešenje po kojem postoje dva direktora programa, a s obzirom na to da po Statutu RTV-a ovu funkciju može da obavlja samo jedna osoba, Arežina je danas primio otkaz kao tehnološki višak.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

30.01.

2018.

Vera [neregistrovani] u 09:55

Arezina

Dno.Arezina je postao sinbol borbe za slobodu medija.Drugi put, na najstrasniji nacin ,"ubijaju" coveka i novinara

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi