Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vlada da konačno reši status Tanjuga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 11. 2017.

UNS: Vlada da konačno reši status Tanjuga

Udruženje novinara Srbije (UNS) još jedanput poziva Vladu Srbije da konačno reši status bivše državne novinske agencije Tanjug. Netačno preneta izjava člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića je još jedan ozbiljan povod da se razmotri predlog UNS-a i Ministarstva kulture i informisanja da Tanjug postane javni servis.

UNS podseća da je država dozvolila da Tanjug funkcioniše kao novinska agencija, iako je Odluku o pravnim posledicama prestanka rada nacionalne novinske agencije Vlada donela pre više od dve godine.  

UNS ističe da je u takvim okolnostima nemoguće obezbediti funkcionisanje novinske agencije koja je u prošlosti u značajnoj meri bila primer poštovanja visokih profesionalnih standarda i imala međunarodni ugled.

UNS smatra da je Vlada odgovorna za nepotrebno urušavanje takve reputacije i poziva je da bez odlaganja omogući zakonit rad ove agencije, uz uslov da ne narušava konkurenciju na tržištu agencijskih usluga.

Komentari (5)

ostavi komentar
čet

23.11.

2017.

Bivši Tanjugovac... [neregistrovani] u 21:29

Sram vas bilo...

A, da vam je Brajović ostao državni sekretar, a Ljikica utržila neku funkciju, bili biste za opstanak Tanjuga i ne biste dizali prašinu. Sram vas bilo!

Odgovori
čet

16.11.

2017.

Zale [neregistrovani] u 16:45

Nepostojeća firma

Čemu ovaj tekst, čemu inicijativa, kakva Vlada...!? Status Tanjuga je zvanično rešen pre dve godine kada je vučić potpisao odluku o gašenju i zatvaranju tanjuga! E sad, što vučić laže sve što kaže, i potpiše, što tanjig faktički i dalje radi - ilegalno (bez zaposlenih a honorarci ne znaju ko im plaća honorare i šta piše u njihovim ugovorima jer im se ne uručju, dozvoljeno im je samo da ih potpišu bez gledanja teksta...) , štop i tako kako radi radi nakaradno i neprofesionalno- izmišlja, dodaje, laže..., sve to nije stvar ni UNS-a , ni tanjuga već propale države Srbije u kojoj nikakvi zakoni ne važe niti ih sprovode oni koji su ih doneli. Trebalo bi ugasiti tanjug definitivno ali i ovakvu državu sa ovom nesposobnom, lažljivom, kriminalizovanom i korumpiranom vlašću ljudi sa kupljenim diplomama.

Odgovori
čet

16.11.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 15:31

НИЈЕ НИВО!

Овај ”коментар” није ниво портала етаблиране новинарске организације Србије. Одудара и од правила које сте поставили за писање. Не знам, наиме, да ли је или није садашња шефица Танјуга то што јој приписује, не знам је ( без обзира на то што сам веома дуго у професији) ни као ствараоца или уредника, али се етикете такве врсте не смеју у цивиизованом обраћању било коме пришивати. И посебно није допустиво читаву редакцију смрставати у политички табор и на тај начин дезавуисати пред јавношћу. Хајде што је очигледно да се”коментатор” обрачунава, али зашто у то и на сличан начин, објављивањем, у туђу игру утрчава сајт УНС. Разочаран сам, али и уверен да овај испад неће убудуће бити и правило.

Odgovori
čet

16.11.

2017.

Videosex [neregistrovani] u 10:54

A ko finansira ?

Status je rešen odlukom Vlade Srbije, samo je Branka Đukić, verna služavka svakog režima zaboravila da u zakonskom roku zatraži brisanje Tanjug-a iz APR-a na šta je po zakonu bila obavezna, a to nije mogla da uradi na svoju ruku. Agenciju je podredila potrebama Faraona i SNS-a, i tako to traje do dan danas. Poreski obveznici plaćaju partijsku agenciju.

Odgovori
sre

15.11.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 15:11

OTKUD TA VEZA?

Dobro je što se starate, ako se uopšte starate, za Tanjug kao jedan od simbola (pravih, nekad!) našeg žurnalizma, ali ne znam odakle vam da povezujete to sa izjavom Bakira I? I jos, uz sve, pominjete pogrešnu interpretaciju! Jedno s drugim ne ide. Posebno što Tanjug nije ništa "krivo" preneo ili je u pitanju ,ne daj Bože, stav rukovodstva UNS. Ne shvatam, ali bih voleo da ovu opasku objavite pa makar ja ne bio u pravu - zbog dermokratije.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi