Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: V.d. glavnog urednika Politike da objasni fantomske komentare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

19. 07. 2017.

Izvor: UNS

UNS: V.d. glavnog urednika Politike da objasni fantomske komentare

Udruženje novinara Srbije traži od v.d. glavnog i odgovornog urednika Politike Žarka Rakića da hitno javnosti objasni kako su i zašto te novine objavile najmanje dva komentara izmišljenih autora. Politika je u izdanjima od 5. maja i 18. jula u rubrici Pogledi objavila komentare nepostojećih "stručnjaka" u kojima se relativizuju zločini nad ženama i pravdaju nasilnici, a uzrok za porast nasilja nalazi u "agresivnom feminizmu".

Umesto imena i fotografija pravih autora komentara, potpisani su ljudi koji ne postoje, a uz njihova imena objavljene fotografije preuzete sa interneta, u jednom slučaju fotografija starijeg čoveka, navodno najstarijeg Nemca, a u drugom jednog nemačkog glumca. 

UNS protestuje zbog ovih zloupotreba u najznačajnijim srpskim novinama i poziva Žarka Rakića da kaže ko je za njih odgovoran. 

UNS je posebno zabrinut što ova praksa Politike podseća na vreme vladavine Slobodana Miloševića kada su te novine u rubrici Odjeci i reagovanja objavljivale izmišljena pisma podrške režimu. 

S obzirom na teško stanje u kojem se Politika trenutno nalazi, činjenicu da javnost i dalje ne zna ko je, pored države, suvlasnik tog lista, da Politika nema ni legalno postavljenog direktora ni glavnog urednika, UNS izražava bojazan da bi odbijanje Žarka Rakića da objasni fantomske komentare i kazni odgovorne za njihovo objavljivanje nepovratno urušilo ugled Politike.

Komentari (4)

ostavi komentar
sre

26.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:17

Re: redaktor

PIše se ne treba, a ne netreba...

Odgovori
uto

25.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 10:31

nastavak

Dakle, autore netreba tražiti jer su zamenici glodura i članovi kolegijuma kao što su Pera Mišković zatim onaj što je proterao Nikolu Trklju.... sve ekspresovci ili što bi njihovi čitaoci kazali moj do moga

Odgovori
čet

20.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 11:52

SUJETA

Kad sujeta ,ali i želja za osvetom,kod nekih prevlada,onda se i UNS upregne u to kolo.

Odgovori
sre

19.07.

2017.

Stambolanonymous [neregistrovani] u 19:51

Kadrovska problematika

Nimalo se ne treba čuditi teškom stanju u kome se nalazi Politika kada se ima u vidu ko danas,
kao v.d. flavnog i odgovornog urednika, stoji na njenom čelu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi