Naslovna  |  Saopštenja  |  Kurir izmislio izjavu predsednika UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

07. 07. 2017.

Kurir izmislio izjavu predsednika UNS-a

Kurir je na svom sajtu danas posle podne objavio izmišljenu izjavu predsednika Udruženja novinara Srbije Vladimira Radomirovića o poreskoj blokadi Adrija medija grupe, čime je grubo prekršio profesionalnu etiku.

Novinarka Kurira pozvala je Radomirovića za izjavu u vezi sa blokadom računa, na šta joj je on odgovorio da ne može da da izjavu dok ne vidi dokumentaciju i zamolio novinarku da mu je dostavi. Umesto toga, novinarka je objavila izmišljenu izjavu da Radomirović "ne može da veruje da se tako nešto (blokada računa) dogodilo". "Nemam sve podatke i ne mogu da verujem da bi se ovako nešto zaista dogodilo. Dok ne vidim sve papire, bilo bi neozbiljno da komentarišem, ali sam začuđen", glasi izmišljena izjava.

Kurir je posle zahteva Radomirovića uklonio tu izjavu sa sajta, ali traženu dokumentaciju još nije dostavio. Nezadovoljan što UNS ne želi da bez provere podrži stavove Kurira, drugi novinar Kurira je u telefonskom razgovoru sa predsednikom UNS-a vređao rukovodstvo udruženja.

UNS protestuje zbog ove zloupotrebe i poziva novinare i urednike Kurira da poštuju Kodeks novinara Srbije.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi