Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: REM da ispita da li je Radio Valjevo zloupotrebio frekvenciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

06. 07. 2017.

UNS: REM da ispita da li je Radio Valjevo zloupotrebio frekvenciju

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje vređanje urednice portala kolubarske.rs Darije Ranković na Radio Valjevu i traži od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ispita da li se radi o zloupotrebi frekvencije. Na Radio Valjevu u utorak, 4. jula, na svakih sat vremena emitovano je otvoreno pismo Zorana Majdaka, vlasnika kompanije u okviru koje posluje Radio Valjevo, a u kom on vređa portal kolubarske.rs i njegovu urednicu.

UNS je pozvao Majdaka, ali on nije odgovarao na pozive.

Kako je UNS-u rekla Ranković, ovo se desilo dan nakon njenog teksta o rekonstrukciji zgrade u kojoj je nekada bio Radio Valjevo, a u kojem je navela da su posle iseljenja ovog radija sredinom februara prošle godine u celoj zgradi bile isečene instalacije za grejanje, poskidani radijatori, počupane elektroinstalacije i poskidani štekeri.

UNS podseća da je Majdak i januara prošle godine na ovom radiju, na svakih 15 minuta, emitovao saopštenje u kojem je urednici portala kolubarske.rs pretio krivičnom prijavom jer je objavila izjavu zamenika gradonačelnika da su vlasnici Radio Valjeva tražili novac iz gradskog budžeta za plate zaposlenih u novembru i decembru 2015. godine.

Kako je UNS-u rekla Ranković, prošle godine podnela je Regulatornom telu dva puta predstavku, ali odgovor nije dobila.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

07.07.

2017.

Mali Budaanonymous [neregistrovani] u 23:45

PORTAL ZA PONOS

Ovo je očekivani epilog skandaloyne privatizacije jednog od gradskih suvenira a što je u pravom smislu reči bilo Radio Valjevo.Lokalna vlast je dopustila da se za mizerne novce OTUĐI medij koji je pola veka bio osnovni informativni servis grada i celog Kolubarskog okruga.Što je najgore on je PREDAT u ruke ljudima koji bi iz nepoznatih rayloga želeli da budu poynati. I tako nešto je podnošljivo da isti nisu bahati i nezahvalni.
Sto se tiče portala kolubarske.rs on je u proteklih nekoliko godina najveće osveženje i benefit koji se dogodio medijskom prostoru Valjeva.Ključni doprinos takvom statusu upravo je dala urednica Darija Ranković, sa ekipom saradnika.U odbranu portala i njegove urednice pored REM treba da stanu i sva esnafska udruženja iz države Srbije. U međuvremenu je puno medija uništeno ili osakaćeno tako da je nedopustivo od ovakvih problema okretati glavu.

Odgovori
čet

06.07.

2017.

Miladin Valjevo [neregistrovani] u 17:33

Sns protiv zutih

Molim vas, pa svi znaju ko je ko u Valjevu. Darija Rankovic jeste zuta ali ovaj Majdak je SNS i njemu niko ništa ne može. Obe strane nisu u pravu ali zna se da Majdak vedri i oblači gde god je SNS na vlasti. Ne podržavam medijska prepucavanja i smatram da obe strne nisu u pravu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi