Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprofesionalan odnos TV Pink prema Vukašinu Obradoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 11. 2015.

UNS: Neprofesionalan odnos TV Pink prema Vukašinu Obradoviću

Udruženje novinara Srbije (UNS) upozorava kolege sa Televizije Pink na neprofesionalno prozivanje osoba koje ne žele da gostuju u unjihovom programu.

Novinari TV Pink juče su u više navrata prozivali predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašina Obradovića zbog toga što je odbio da gostuje na ovoj televiziji.

UNS ističe da svako ima pravo da odluči u kojoj emisiji ili kom mediju će dati izjavu, kao i da niko nema obavezu da u svakom trenutku i u svakom mediju gostuje, komentariše i daje izjave.

Komentari (3)

ostavi komentar
pet

04.12.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 16:57

A DANICA VUČINIĆ

Da li se sećate zbog čega je navodno Danica Vučinić otišla iz RT Vojvodina? Rekla je ,podsećam, da joj neki iz vlasti ne dolaze u emisiju! I tada mi je takvo "obrazloženje" bilo besmisleno, jasno usmereno i politički veoma jasno ciljano, što se pokazalo kao tačno: koleginica otišla tamo gde je veća plata. Digo se drvlje i kamenje, NUNS napadao, govorio o ignorisanju, o obavezama i slično...UNS s pravom kaže da je pravo svakoga da sam odlučuje gde i u kojoj će emisiji učestvovcati.Samo ne pamtim da ste i tada u slučaju koleginice Vučenić tako reagovali,ili me možda pamćenje ne služi dobro.

Odgovori
uto

01.12.

2015.

ZackChuck [neregistrovani] u 20:33

Glupost

Besmislen komentar! Ali baš! Da ne napišem - glup.

Odgovori
pon

30.11.

2015.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 18:35

А ПРЕМИЈЕР МОРА?

"УНС истиче да свако има право да одлучи у којој емисији или ком медију ће дати изјаву, као и да нико нема обавезу да у сваком тренутку и у сваком медију гостује, коментарише и даје изјаве."
А премијер мора?
Замислимо шта би било да премијер одбије да говори за неки медиј. Осули би по њему дрвље и камење. Сви. На челу са УНС, НУНС, ДНВ, БИРН....
И Вукашин О. је некаква јавна личност (председник НУНС) и прича коме хоће и када хоће, али Пинку баш неће. Па и у Пинку има чланова његовог удружења! Али њему се може.
Да појасним, НУНС треба да буде НЕЗАВИСНО УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА СРБИЈЕ. а његова независност, као и Вукашинова, позната је одавно, а види се и овом приликом.
Ако треба о њој могу и лично да посведочим!
УНС би требало нешто друго да истиче, а не да буде јавни адвокат В.О.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi