Naslovna  |  Saopštenja  |  Obezbediti uslove za profesionalno informisanje na Kosovu i Metohiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

06. 11. 2009.

Obezbediti uslove za profesionalno informisanje na Kosovu i Metohiji


Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim pokrajinskim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije i Sindikat novinara Srbije (SNS) smatraju da je otpuštanje svih 276 zaposlenih u Radio-televiziji Priština posledica dugogodišnje nebrige države za održivo funkcionisanje medijskog sistema na Kosovu i Metohiji.

Činjenica je da su građani Srbije posle povlačenja državnih institucija sa KiM 1999. godine izdvajali značajna sredstva, i preko budžeta i kroz RTV pretplatu, za opstanak medija koji nisu bili u stanju da kvalitetno informišu javnost. Suočavanje sa realnošću trebalo je da se desi ranije na šta smo pravovremeno ukazivali.

UNS, DNKiM i SNS pozivaju Vladu Srbije i javni servis RTS da pronađu način kako bi obezbedili informisanje građana Srbije na Kosovu i o Kosovu u skladu sa interesom javnosti, a da pritom omoguće ljudima koji su se bavili medijskim poslom da ostanu u struci. Očekujemo da se kroz prekvalifikacije i stručno usavršavanje omogući svim zaposlenim da ostvare pravo na rad.

UNS, DNKiM i SNS spremni su da se sa svojim predlozima i projektima uključe u ostvarivanje tih ciljeva. Zato pozivamo Vladu Srbije i javni servis RTS da obezbedi uslove za profesionalno informisanje i da prioritet imaju ljudi sa iskustvom u tom poslu, a koji žive ili su spremni da žive i rade u južnoj pokrajini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi