Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Uprava za sprečavanje pranja novca i Savet za borbu protiv korupcije da isprate tokove novca u privatizaciji medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 08. 2015.

UNS: Uprava za sprečavanje pranja novca i Savet za borbu protiv korupcije da isprate tokove novca u privatizaciji medija

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od Uprave za sprečavanje pranja novca i Saveta za borbu protiv korupcije da istraže i javno objave tokove novca koji je korišćen u aktuelnom procesu privatizacije medija.

UNS zahteva od Uprave za sprečavanje pranja novca i Saveta za borbu protiv korupcije i da javnost obaveste o dobiti i svim neubičajenim promenama u poslednjih godinu dana na računima svih pravnih i fizičkih lica povezanih sa kupcima medija, kao i da objave podatke o poslovanju njihovih firmi iz kojih javnost može zaključiti da li su oni imali finansijske mogućnosti da kupe medije.

UNS ističe da javnost ima pravo da zna da li iza privatizacije medija stoje i skriveni interesi, kao i da li kupci medija tu kupovinu obavljaju svojim novcem, kako bi na osnovu toga mogli da zaključe da li finansijeri i vlasnici utiču na uređivačku politiku medija.

Komentari (3)

ostavi komentar
sub

05.09.

2015.

nmm [neregistrovani] u 11:16

sta uciniste sa lokalnim medijima

Postovani,smatram da su stavovu UNS-a poslednjih dana krajnje licemerni i kao dugogodisnji radnik jedne lokalne informativne kuce koja broji svoje poslednje dani,delom i zbog (ne)cinjenja naseg udruzenja,ja ih dozivljavam kao uvredu inteligencije i samar svim onim novinarima koji su otisli svojim kucama kao i onima koji su ostali ni sami neznajuci zbog cega.Dragi nasi predstavnici, koje smo mi izglasali i kojima smo verovali da ce nas zastititi,vrlo brzo ste zaboravili sve i vrlo brzo ste ,verovatno finansijski osnazeni,zaboravili cije interese bi trebalo da zastupate.Nekada su to bili novinarski.A sada?I jos nesto.Koliko ce biti pozrebno novinara na sledecoj Skupstini,ako i to niste promenili u međuvremenu,da Vas ponovo izglasa.Deset,dvadeset ili pedeset?Vi ste jedino gransko udruzenje,koje je ubirajuci od svojih clanova clanarinu iste isteralo na ulicu i oteralo u socijalu.Svaka cast.Cestitam.

Odgovori
sre

02.09.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 13:26

Re:

Trazena je transparentnost kapitala u medijima a ne privatizacija....

Odgovori
ned

30.08.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 21:04

tražili ste

Insistirali ste i tražili da se država povuče iz medija, kako politika ne bi imala uticaja na njihov rad, a sada ste omogućili da njen uticaj bude još veći. Pogledajte samo ko kupuje lokalne medije i kako rade već privatizovani, kojima diriguju interesne grupe i političari, preko vlasnika. A tek projektno finansiranje! Kao član komisije u jednoj opštini, uverio sam se kako se dele novci, ko za koga lobira i ko želi da nametne odredjeni uticaj. Napominjem, rukovodstvo opštine se nije mešalo u rad komisije, verujući u nepristrastnost. Svega ima sem toga, a gladni krokodili ne biraju način da dodju makar do mrvice opštinskog kolača,nnamenjenog projektnom finansiranju, radi ostvarivanja famoznog javnog interesa. Tražili ste - imate!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi