Naslovna  |  Saopštenja  |  Koalicija: Šefica opštinske PR službe ne može biti član Komisije za dodelu sredstava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 07. 2015.

Koalicija: Šefica opštinske PR službe ne može biti član Komisije za dodelu sredstava

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da rešenje Opštine Prokuplje o obrazovanju konkursne komisije za ocenu projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja, usvojeno 13. 07. 2015. nije skladu sa Pravilnikom Ministarstva kulture i informisanja.

Podsećamo, članom 20. ovog Pravilnika predviđeno je da se za člana konkursne komisije imenuje lice koje je nezavisni stručnjak za medije, ili je medijski radnik, kao i da predložena lica ne smeju biti u sukobu interesa, niti obavljati javnu funkciju. Ukazujemo na činjenicu da je za člana komisije u Prokuplju imenovana  šefica Službe odnosa sa javnošću Opštine Prokuplje, što nije u skladu sa pomenutim članom Pravilnika Ministrarstva kulture i informisanja.

Pozivamo nadležne organe Opštine Prokuplje da izmene rešenje o obrazovanju konkursne komisije i usklade ga sa odredbama Pravilnika.

Takođe, podsećamo da Koalicija novinarskih i medijskih udruženja nije predložila svoje kandidate za članove komisije u Prokuplju, jer su nadležni u lokalnoj upravi odbili da otklone nepravilnosti u konkursu, na koje im je Koalicija blagovremeno ukazala.

Napominjemo da Koalicija novinarskih i medijskih udruženja radi opsežan monitoring sprovođenja medijskih zakona i rada nezavisnih komisija za sufinansiranje medijskih projekata u skladu sa javnim interesom.

Koaliciju čine Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i PU ‘’Lokal pres’’.

 

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

27.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 18:01

korupcija

Vecu korupciju nisam nigde video nego kod vas, takozvanih medijskih stručjaka za projekte. Sami sebi delite novac građana, delegirajući članove komisija po principu ja tebi , ti meni.

Odgovori
čet

23.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 23:11

ozbiljno!

Nadajmo se da ćete se u okviru monitoringa ozbiljno pozabaviti nezavisnim članovima komisija iz vaših redova, koji su delili pare medijima po samo njima znanim kriterijumima, a sve pod plaštom poštovanja medijskih zakona. Postoje opštine koje su uvažile sve vaše primedbe vezane za konkurse i imenovanje članova komisija, ali su ti isti članovi, veliki stručnjaci, svoju obje4ktivnost i stručnost podredili interesima pojedinih medija. je li to pomalo liči na korupciju. Pravilnik je katastrofalan.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi