Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprofesionalan odnos Ministarstva odbrane prema novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 05. 2015.

UNS: Neprofesionalan odnos Ministarstva odbrane prema novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra neprofesionalnim odnos Ministarstva odbrane prema novinarima i traži od Ministarstva da javno odgovori na osnovu čega osoba koja, po saznanjima UNS-a, nije zaposlena u Ministarstvu odbrane, zabranjuje novinarima da postavljaju pitanja ministru Bratislavu Gašiću.

Kako je UNS-u rekla novinarka televizije N1 Jelena Zorić, juče je u toku obilaska Bratislava Gašića kasarne na Banjici sa ambasadorkom Francuske, savetnik ministra za medije Nikola Vukomanović novinarima rekao da će nakon obilaska ministar odgovarati na pitanja novinara.

„Nakon što je obilazak završen, sa ministrom se pojavila gospođa koju ranije nisam videla i nisam znala ko je. Odmah je pitala ko su novinari sa N1 i prišla mi je da mi kaže da pitanja ne mogu da se postavljaju i da ako me nešto zanima mogu da pošaljem mejl“, kaže Jelena Zorić i dodaje da ni na njeno insistiranje gospođa nije želela da se predstavi, a da je kasnije saznala da se radi o urednici časopisa “Vodič za život“ Danki Milošević.

Kako su UNS-u rekli iz Ministarstva odbrane, Danka Milošević nije zaposlena u Ministarstvu.

„Portparol Ministarstva Jovan Krivokapić je rekao novinarima na početku da ministar neće odgovarati na pitanja. Danka Milošević je to samo kasnije ponovila. To jeste bilo neprofesionalno i neće se nikada više dogoditi. Sa svima sam razgovarao i sugerisao sam im da ne dozvole da se ovakve stvari ponove,“ rekao je UNS-u načelnik Uprave za odnose sa javnošću u Ministarstvu odbrane Petar Bošković.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

27.05.

2015.

Pilot [neregistrovani] u 21:56

Pera car pare i magle

Ma Pera Bošković je car. Kako novinarka koja nema nikakva ovlašćenja može da istupa u organizaciji MO? To govori u prilog da su ipak ovlašćenja dotičnoj data jer je tada niko nije upozorio, nego se Pera javlja post festum. Pero drži posao čvrsto.... ukrašće ga

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi