Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija i tužilaštvo da ispitaju navode o pretnjama Milana Lukića novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

05. 07. 2014.

UNS: Policija i tužilaštvo da ispitaju navode o pretnjama Milana Lukića novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i Osnovnog tužilaštva u Smederevu da energično reaguju i hitno istraže sve okolnosti u vezi sa navodima četvoro smederevskih novinara o pretnjama koje je na svom Fejsbuk profilu objavio član Gradskog veća Smedereva Milan Lukić.

 

Dopisnici „Politike“, „Informera“, „Blica“ i „Večernjih novosti“ Olivera Milošević, Jelena Vasiljević, Miroslav Đorđević i Jelena Ilić u pismu UNS-u naveli su da je nakon što su objavili informaciju o njegovom privođenju, član Gradskog veća Smedereva Milan Lukić „na društvenoj mreži Fejsbuk javno optužio novinare i medije da pišu neistine.“

„Lukić je grubim i zlonamernim komentarima, uvredljive i neistinite sadržine, uz sliku 'kosača smrti',  posredno pozvao na linč novinara koji su ovu  informaciju objavili. Ovo je izazvalo brojne pretnje, vređanja i ponižavanje novinara,“ navodi se u pismu smederevskih novinara.

UNS poziva Milana Lukića da spornu fotografiju i komentare ukloni sa svog Fejsbuk profila, a policiju i tužilaštvo da hitno reaguju.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja  informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

05.07.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 23:00

skupo

ma okan'te se ljudi corava posla. Felne njegovog automobila su skuplje od cele Beogradske advokatske komore.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi