Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Пријава смедеревских новинара против члана Градског већа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

05. 07. 2014.

Извор: УНС

Пријава смедеревских новинара против члана Градског већа

Четворо новинара из Смедерева, дописници "Политике", "Информера", "Вечерњих новости" и "Блица" послали су данас УНС-у писмо у којем наводе да су поднели пријаву Полицијској управи Смедерева против члана Градског већа Милана Лукића, због угрожавања сигурности. Писмо преносимо у целости.

Новинари дневних листова „Политика“, „Вечерње Новости“, „Блиц“, „Информер“ и портала „Смедервске новине“ из Смедерева поднели су  Полицијској управи у Смедереву  пријаву због угрожавања сигурности против Милана Лукића, члана Градског већа за ресор јавних предузећа Града Смедерева и лидера „Коалиције за боље Смедерево.“

Након објављивања информације о привoђењу Милана Лукића, по наредби Основног суда у Сенти, коју су спровели припадници Полицијских управа у Кикинди и Смедереву,  што је званично потврђено у ПУ Смедерево, Лукић је на друштвеној мрежи Фејсбук јавно оптужио новинаре и медије да пишу неистине.

Такође, Лукић је грубим и злонамерним коментарима, увредљиве и неистините садржине, уз слику „косача смрти“,  посредно позвао на линч новинара који су ову  информацију објавили. Ово је изазвало бројне претње, вређања и понижавање новинара.

Због оваквог угрожавања безбедности новинара, и страха за личну и сигурност својих породица, као и заштите интегритета професије, новинари су се обратили Полицијској управи и Тужилаштву у Смедереву.

Подсећамо, поред Закона о јавном информисању, који било какав физички или други притисак на новинаре сматра повредом слободе јавног информисања, безбедност новинара штити и Кривични законик Републике Србије по коме су медијски радници   уврштени међу припаднике професија са статусом делатности од јавног значаја

Јелена Васиљевић, Информер и Смедеревске новине

Јелена Илић, Новости

Оља Милошевић, Политика

Мирослав Ђорђевић, Блиц

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси