Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i SINOS: Međunarodne bezbednosne službe na Kosovu da hitno pronađu ko preti smrću novinarima Tanjuga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 10. 2024.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS i SINOS: Međunarodne bezbednosne službe na Kosovu da hitno pronađu ko preti smrću novinarima Tanjuga

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu i Sindikat novinara Srbije (SINOS) najoštrije osuđuju pretnje smrću koje su stigle na redakcijski imejl novinske agencije Tanjug i traže da međunarodne bezbednosne službe na Kosovu hitno pronađu osobu potpisanu kao Trim Bardi, koja je poslala ovu preteću poruku.

"Samo da znate da pratimo laži koje svakodnevno plasirate oko države Kosovo i Albanca, kao što pratimo kretanje svakog novinara vaše pseudomedijske agencije na Kosovu. Budite sigurni da će neko od njih dobiti metak u potiljak sledeći put kada bude kročio na tlo republike Kosovo", navodi se u pretnji mejlom.

UNS i SINOS smatraju da ove pretnje treba ozbiljno shvatiti, tim pre što je Kosovo teritorija na kojoj se slobodno kreću ubice 17 srpskih i albanskih novinara, a da su kosovske vlasti bez ikakvog opravdanog razloga zabranile ulazak na ovu teritoriju novinarki RTS-a Svetlani Vukmirović.

UNS i SINOS pozivaju Evropsku (EFJ) i Međunarodnu federaciju novinara (IFJ) na solidarnost sa novinarima novinske agencije Tanjug, a od kosovskih i međunarodnih institucija traže garancije za bezbednost novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi