Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i UNS na Kosovu: Suspenzija rada televizije Klan Kosova akt cenzure i ugrožavanja slobode medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 06. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS i UNS na Kosovu: Suspenzija rada televizije Klan Kosova akt cenzure i ugrožavanja slobode medija

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu zabrinuto je zbog suspezije sertifikata o radu televizije Klan Kosova i traži da ovaj postupak bude obustavljen do konačne odluke suda.

UNS ističe da je Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine Kosova juče pokrenulo krivičnu prijavu u Odeljenju za teška krivična dela Policije Kosova protiv Trgovinskog preduzeća „KLAN KOSOVA“ DOO, protiv odgovornih službenika u Agenciji za privredne registre kao i odgovornih lica privrednog društva, „zbog sumnje na zloupotrebu službenih dužnosti, kao i zloupotrebu privrednih ovlašćenja“.

UNS sa svojim ogrankom na Kosovu smatra da mediji ne smeju da snose posledice zbog parničnih ili krivičnih postupaka koji se vode između izdavača medija i trećih lica. U protivnom bio bi to akt cenzure, ugrožavanje slobode i medijskog pluralizma, posebno medija koji svojim radom ne narušavaju profesionalne standarde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi