Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 08. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS i DNKiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen u onlajn izdanju Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.

“Bili smo u redakciji Radio Goraždevca kolega Damjan Portić, Darko Dimitrijević i ja, i u jednom trenutku Damjan mi je rekao da izađem, jer me zove Momir Bulatović. Izašao sam, i Bulatović mi je na telefonu pokazao vest koju smo pre toga objavili” kaže Milić Petrović za UNS.

“Rekao je imate sat vremena da izbrišete ovu vest“ u kojoj se on i ne pominje. Pitao sam ga zašto da izbrišemo vest, o čemu se radi. Odgovorio je „imate sat vremena da je izbrišete ili ću da polomim zube svima u redakciji” ističe Petrović.

Nakon toga Petrović je slučaj prijavio policiji i dao izjavu, a Bulatović je prema njegovim rečima sproveden u policijsku stanicu gde je nastavio da preti.

Pretnje su upućene zbog teksta objavljenog na portalu ovog medija “Multietnička peticija” za loše ponašanje albanskog policajca u Goraždevcu ili suspenziju komandira, ko na koga vrši uticaj?

UNS i DNKiM pozivaju da se hitno prestane sa pritiscima i pretnjama novinarima Radio Goraždevca, koji rade u teškim uslovima i da im se omogući  nesmetano bavljenje novinarskim poslom.

UNS i DNKiM pozivaju i policiju, tužilaštvo i pravosudne organe da slučajeve napada na novinare rešavaju bez odugovlačenja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi