Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i UNS na Kosovu: Da Tužilaštvo i policija otkriju ko stoji iza hakerskog napada na „Kosovo onlajn“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 01. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS i UNS na Kosovu: Da Tužilaštvo i policija otkriju ko stoji iza hakerskog napada na „Kosovo onlajn“

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu i Metohiji traži od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da hitno utvrde ko stoji iza jučerašnjih hakerskih napada na sajt “Kosovo onlajn”.

UNS je posebno zabrinut zato što je ovo nakon tri meseca novi ozbiljan napad na sajt "Kosovo onlajn", počinioci nisu pronađeni a paralelno sa napadom, redakcija ovog srpskog portala našla se na udaru lažnih informacija objavljenih na sajtovima Javnog servisa Radio-televizije Kosova (RTK).

„Na RTK su nas optužili da smo sami sebe oborili jer smo se navodno međusobno posvađali u redakciji oko političkih stavova, targetirajući nas kao portal koji radi za ruske interese, a mene su lažno predstavili kao bivšeg novinara Sputnjika“, rekao je UNS-u odgovorni urednik „Kosovo onlajn“ Miloš Garić.

UNS sa svojim ogrankom na Kosovu ističe da ovi napadi nanose štetu redakciji “Kosovo onlajn”, njegovim čitaocima i predstavljaju grubi napad na slobodu novinarskog rada. Posebno je neprihvatljivo da se, istovremeno dok traju organizovani hakerski napadi, kolege redakcije "Kosovo onlajn" i to sa Javnog servisa Kosova optužuju da su propagandisti koji sami sebi obaraju sajt.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi