Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Utvrditi ko stoji iza poternice za glavnom i odgovornom urednicom „Podrinskih“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 12. 2021.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Utvrditi ko stoji iza poternice za glavnom i odgovornom urednicom „Podrinskih“

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog javnog targetiranja novinarke Isidore Kovačević, glavne i odgovorne urednice „Podrinskih“ i traži da policija utvrdi ko stoji iza letaka-poternice koju su nepoznate osobe distribuirale u Šapcu

Veliki broj letaka u kojima piše da je Isidora Kovačević, medijski pokrovitelj batinaša osvanuo je jutros u Šapcu.

„Preko noći neko je stavio na svaki automobil, ubacivao u poštanske sandučiće, lepio po banderama potrenice u kojima piše da je nagrada za moju glavu miran san Šapčana,“ kaže za UNS Isidora Kovačević, dodajući da je slučaj prijavila policiji.

„Dala sam izjavu, priložila izveštaj iz hitne pomoći, jer mi je bilo loše od samog pogleda na taj papir. U policiji sam rekla da tražim da se pronađu ne samo oni koji su to delili i štampali, već i nalagodavci tog čina“

Isidora kaže da pretpostavlja da iza napada stoje loklani aktivisti SNS-a, i da je zbog uređivačke poliktike i izveštavanja „Podrinskih“ već prozivana u emisijama lokalnih televizija.

Podseća da je pre dve godine na društvenim mrežama objavljeno da „Podrinske“ preko štampanih primeraka novina šire korona virus. Slučaj je prijavljen Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, ali nikakvog odgovora do sada nije bilo.   

UNS će o ovom slučaju obavestiti Stalnu radnu grupu za zaštitu novinara i Radnu grupu za bezbednost i zaštitu novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi