Naslovna  |  Saopštenja  |  Izvinite se Politici i Presu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

03. 04. 2008.

Izvinite se Politici i Presu

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog uvreda koje su čelnici DS-a i LDP-a uputili novinarkama "Politike", Biljani Baković i Miroslavi Derikonjić, kao i redakcijama "Politike" i "Pres"-a i traži njihovo izvinjenje.

Predsednik IO DS Marko Đurišić, umesto da odgovori na pitanje o iskrenosti namere njegove stranke u borbi protiv korupcije optužio je novinarke "Politike", Biljanu Baković i Miroslavu Derikonjić za "propagandu" i pisanje tekstova" naručenih iz kabineta Vojislava Koštunice", a "Politiku" da objavljivanjem informacija o zaostavštini Nenada Bogdanovića "vodi hajku protiv mrtvog čoveka".

UNS podseća i da su čelnici LDP-a u jučerašnjem protestnom performansu pred sedištem "Pres"-a zbog, kako tvrde, objavljivanja netačnih istraživanja javnog mnenja, ovaj dnevnik nazvali "mafijaškim".

UNS ističe da političke stranke nezadovoljstvo pisanjem medija o sebi mogu da iskažu na razne načine - od demantija i javnih protesta do tužbi sudu, ali nemaju pravo da vređaju, bez dokaza optužuju novinare da su izvršioci želja šefova kabinete političke konkurencije i mafije.

UNS u ponašanju čelnika DS-a i LDP-a prepoznaje nedopustive postupke prema novinarima, slobodi medija i njihovoj uređivačkoj politici, za šta su se u prošlosti ove stranke borile i javno zauzimale.

UNS poziva kolege i njihove redakcije da budu kolegijalne u osudi svih političara koji vređaju i omalovažavaju novinare, tim pre što je izborna kampanja na samom početku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi