Naslovna  |  Saopštenja  |  Osuda napada na fotoreportera Novosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

05. 11. 2007.

Osuda napada na fotoreportera Novosti

Aktiv novinara Podrinja Udruženja novinara Srbije sa sedištem u Loznici najoštrije osuđuje fizički napad na fotoreportera ''Večernjih novosti'' iz Loznice Branislava Backovića koji je juče, dok je obavljao novinarski zadatak, brutalno pretučen u Ljuboviji na fudbalskoj utakcmici Drina – Loznica

Nasilnici su pretukli Backovića i primorali ga da iz digitalnog fotoaparata izbriše dvadesetak snimaka o prekidu utakmice. U isto vreme, umesto da mu pruže zaštitu, prisutni policajci su savetovali Backovića da postupi po zahtevu huligana.

Od predstavnika nadležnih državnih organa i službi očekujemo efikasnu istragu i kažnjavanje napadača na Backovića, kao i ocenu o postupanju pripadnika policije.

Od predstavnika odgovarajućih službi fudbalskih klubova i njihovih udruženja očekujemo da zbog napada na Backovića, što je nedopustiv propust organizatora, domaćina i drugih odgovornih za regularnost odvijanja jučerašnje utakmice, maksimalno kazne sve koji su doprineli da fotoreporter postane žrtva nasilnika.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi