Naslovna  |  Saopštenja  |  Osuda napada na dopisnicu Glasa Amerike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

18. 10. 2007.

Osuda napada na dopisnicu Glasa Amerike

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKIM) najoštrije osuđuju napad na dopisnicu "Glasa Amerike" iz Prištine Vesnu Bojičić i traže efikasnu istragu kako bi nasilnik što pre bio pronađen

UNS i DNKIM podsećaju da je preksinoć maskirani napadač pretukao Vesnu Bojičić u njenom stanu u Čaglavici kod Prištine upućujući joj najpogrdnije uvrede na račun rada za "Glas Amerike" i kako je navela reči napadača "privrženosti Albancima".

UNS i DNKIM podržavaju profesionalni rad Vesne Bojičić i zbog njene bezbednosti traže od nadležnih organa, pre svega UNMNIK policije da joj pruži neophodnu zaštitu.

UNS i DNKIM ističu da su i pre ovog napada koleginici Vesni Bojičić upućivane anonimne pretnje, ali su do sada ostale nerasvetljene.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi