Naslovna  |  Saopštenja  |  Protest zbog pretnji novinaru lista "Danas"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 04. 2006.

Protest zbog pretnji novinaru lista "Danas"

Udruženje novinara Srbije protestuje zbog pretnji koje je Miodrag Mićić, suprug Nataše Mićić, predsednice Građanskog saveza Srbije i narodne poslanice, u telefonskom razgovoru, uputio dopisniku lista "Danas" iz Užica Nenadu Kovačeviću.

Pretnje su usledile nakon što je Kovačević objavio da su među 53 Užičana sa najvećim prijavljenim prihodima u protekloj godini i svih šest republičkih narodnih poslanika iz tog mesta. Kovačević je saopštio javnosti da ga je suprug Nataše Mićić optužio za tipovanje njegove kuće i porodice, posle čega je zapretio da "ako se išta dogodi mojoj ženi i mom detetu, isto će se dogoditi tvojoj porodici i tvojoj deci".

UNS smatra da je pravo novinara da objavljuje podatke od javnog interesa, kao što je i postupio kolega Kovačević, i da to ne može biti nikakav razlog za pretnje, ili bilo kakvo javno iskazivanje nezadovoljstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi