Naslovna  |  Saopštenja  |  Ignorisan javni interes
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 04. 2006.

Ignorisan javni interes

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) smatraju da je u raspodeli nacionalnih frekvencija za radio-televizijske emitere i izboru Upravnog odbora Radio televizije Srbije (RTS) ignorisan javni interes.

I u jednom i u drugom slučaju prevashodno se vodilo računa da se namire interesi i potrebe najuticajnijih političkih stranaka i krupnog kapitala.

Pozivamo Savet radiodifuzne agencije da što pre javnosti obrazlozi odluke o raspodeli frekvencija i precizno iznese razloge zbog kojih je svaki od emitera koji su se prijavili na konkurs, odbijen ili prihvaćen. Radijske i televizijske frekvencije su javno dobro, pa odluke o njihovom rasporedjivanju treba da budu precizno i javno obrazložene.

UNS i NUNS takodje smatraju nedopustivim i to što u Upravni odbor RTS-a nije izabran nijedan od nespornih medijskih eksperata koje su predložila ta dva udruženja, GS Medija “Nezavisnost” i Sindikat novinara Srbije. Sastav Upravnog odbora više odražava odnos političkih snaga u srpskom parlamentu, nego što je izraz potrebe da se omogući da u što kraćem roku državna televizija postane javni servis.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi