Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i UNS na Kosovu: Napad na Škumbina Kajtazija pokazatelj da novinari na Kosovu nisu bezbedni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

19. 10. 2020.

Izvor: UNS i UNS na Kosovu

UNS i UNS na Kosovu: Napad na Škumbina Kajtazija pokazatelj da novinari na Kosovu nisu bezbedni

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu najoštrije osuđuju uništavanje automobila novinara kosovskog portala „Reporteri“ Škumbina Kajtazija.

UNS i UNS na Kosovu zahtevaju od nadležnih organa da što pre otkriju ko je pre dva dana iz vatrenog oružja pucao na automobil Škumbina Kajtazija i odgovorne procesuiraju.

Na automobil novinara Kajtazija pucano je u južnom delu Mitrovice. On je na Fejsbuk stranici objavio da je napad izvršen 17. oktobra oko ponoći u centru grada i da je njegov automobil, koji je bio parkiran, pogođen sa pet do šest metaka.

„Bio sam blizu i čuo pucnje, ali sam bio naivan čovek koji veruje da je Kosovo normalna zemlja, nisam dozvolio da mi um kaže da bi to mogao da bude napad. Nisam bio u pravu“, napisao je Kajtazi na svom Fejsbuk profilu.

UNS i UNS na Kosovu smatraju da je napad na Kajtazija još jedan pokazatelj da je novinarstvo na Kosovu profesija visokog rizika i da novinari i medijski radnici nisu bezbedni.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi