Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Duboko smo uznemireni zbog poništavanja presude za ubistvo Slavka Ćuruvije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 09. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Duboko smo uznemireni zbog poništavanja presude za ubistvo Slavka Ćuruvije

Udruženje novinara Srbije (UNS) duboko je uznemireno poništavanjem prvostepene presude saradnicima Državne bezbednosti optuženim za ubistvo Slavka Ćuruvije, čime ni više od 21 godine od ubistva našeg kolege pravda nije dostignuta.

UNS je razočaran što Apelacioni sud nije iskoristio svoje zakonske pravo da presudi optuženima za ubistvo izdavača "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina".

UNS očekuje da će ponovljeno suđenje biti efikasno i da će konačno biti utvrđena odgovornost za ovo teško ubistvo i podmukli napad na slobodu štampe, a time poslata jasna poruka da zločini nad novinarima neće ostati nekažnjeni.

UNS još jednom izražava čuđenje što državni organi nisu preduzeli ništa da se optuženi Miroslav Kurak privede pravdi i poziva Vladu Srbije da ga što pre pronađe i zatraži njegovo izručenje.

UNS podseća da su prvostepenom presudom, koja je izrečena dve decenije posle zločina i četiri godine od početka suđenja, na ukupno 100 godina zatvora osuđeni bivši čelnici i pripadnici Resora državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

09.09.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 21:20

zašto o zašto?

Zašto ste uznemireni, možda će sada optužnica da obuhvati još nekog, Sadama, Gadafija, Hajla Selasija...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi