Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Ponovo odloženo ročište u slučaju Lazić protiv države
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

24. 04. 2017.

Autor: Ljupka Simović Izvor: UNS

Ponovo odloženo ročište u slučaju Lazić protiv države

S obzirom na to da je izveštaj veštaka građevinske struke dostavljen samo dva dana pre zakazanog ročišta u suđenju po tužbi bivšeg vlasnika i direktora Televizije Stil iz Lapova Radosava Lazića protiv države, sud je u petak, 21. aprila, doneo odluku o odlaganju jer nije bilo dovoljno vremena da se izveštaj dostavi tuženoj strani.

Iako je tužena strana, država Srbija, od početka procesa koji se vodi pred Višim sudom u Kragujevcu, bez pravnog zastupnika na ročištima, zbog poštovanja procedure, sagledavanje izveštaja sudskog veštaka zakazano za petak, 21. april, odloženo je za mesec i po dana.

Uz uručenje kopije ovog izveštaja zastupniku tužitelja, dogovoreno je da se sledeće ročište održi 2. juna 2017. godine. U međuvremenu, Sud će poslati kopiju i tuženoj strani, te se očekuje da Izveštaj konačno tada bude predstavljen.

Podsećanja radi, na prošlom ročištu saslušan je i poslednji svedok i doneta odluka o veštačenju.

Tužilac, kako je ranije rečeno, očekuje da se, bez obzira na sitna odlaganja, proces okonča u njegovu korist u toku ove godine.

Radosav Lazić tužio je državu Srbiju radi povraćaja sredstava koja su mu još 2007. godine naplaćena od strane Poreske uprave, filijale u Svilajncu, i traži naknadu štete zbog nezakonitog postupanja ovog državnog organa.

Postupak pred Višim kragujevačkim sudom počeo je u junu 2016. godine, devet godina nakon što je Poreska uprava blokirala račun TV Stil. Na prethodnim ročištima saslušavani su svedoci i izneseni izveštaji sudskih veštaka ekonomske struke.

Detalje sa ranije održanih ročišta, kao i to zašto je Radosav Lazić, vlasnik Televizije Stil, tužio državu Srbiju, možete pogledati u nekom od prethodnih izveštaja sa suđenja.

Povezani tekstovi:

Saslušan i poslednji svedok u predmetu Lazić protiv države

Sve bliža presuda u slučaju Lazić protiv države

Odloženo ročište u postupku Lazić protiv države

Održano prvo ročište u postupku Lazić protiv države

 

 

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi