Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Odloženo suđenje Tanjugu zbog bolesti direktorke koja je viđena na poslu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

09. 07. 2015.

Izvor: UNS

Odloženo suđenje Tanjugu zbog bolesti direktorke koja je viđena na poslu

Suđenje po tužbi bivše novinarke Tanjuga Maje Bekčić Petrović protiv ove novinske agencije koje je bilo zakazano za danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, odloženo je za 6. oktobar jer se zastupnica ovog preduzeća, direktora Branka Đukić nije pojavila na suđenju.

 

Branka Đukić je preko svog punomoćnika dostavila  uverenje iz Urgentnog centra da je bolesna, zbog čega je advokat Maje Bekčić Petrović, Vojin Biljić zatražio odlaganje ročišta.

Sudija Radun Bubanja rekao je da je „razočaran što suđenje odlaže jer je slučaj prilično jasan“. Kako je dodao, „bio je na granici da presudu donese i bez saslušanja“.

Iako se na suđenju nije pojavila zbog bolesti, Maja Bekčić Petrović rekla je za UNS da je direktorka Tanjuga u to vreme bila na poslu.

„Nekoliko kolega mi je potvrdilo da je Branka Đukić u vreme kada je trebalo da bude na suđenju bila na poslu. Znam i šta je obukla. Mogu samo da kažem da je ovo u skladu sa njenim ranijim ponašanjem i da me ne iznenađuje,“ izjavila je UNS-u Maja Bekčić Petrović.

Bekčić Petrović je tražila od suda poništavanje Aneksa ugovora o radu kojim je u avgustu 2013. godine sa mesta pomoćnika glavnog i odgovornog urednika za spoljno-politički servis premeštena na mesto novinara-reportera sa znatno nižom zaradom.

Podsećamo, Maja Bekčić Petrović bila je pomoćnica glavnog i odgovornog urednika multimedije (video, foto, fono i Internet) u Tanjugu, da bi naknadno bila premeštena na mesto pomoćnice glavnog i odgovornog urednika za spoljno-politički servis i desk.

Nakon što je  u julu 2013. konkurisala za direktora ove novinske agencije, Aneksom ugovora, bez obrazloženja, premeštena je na mesto novinara- reportera.

Kako je Bekčić Petrović tada rekla za UNS, „nijednim postupkom nije prekršila radnu obavezu niti narušila ugled Tanjuga“.

Osim što je premeštena na mesto novinara-reportera, Bekčić Petrović nije imala osnove uslove za rad, a bilo joj je oduzeto i pravo emitovanja vesti.

„Nemam svoje mesto u redakciji, nemam kompjuter. Šetam po redakciji dok neko od novinara ne ode na događaj. Niko mi ne daje novinarske zadatke. Sama tražim šta bih mogla da radim, kako ne bih sedela besposlena“, rekla je tada Bekčić Petrović.

Novinarka Tanjuga dala je otkaz u julu 2014. godine.

Komentari (7)

ostavi komentar
pet

14.12.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 23:14

Strašno

Strašnije od svega,je,da je ovaj bivši sudija napredovao,pa iz opštinskog prešao u prvi osnovni,strašno kakva je ovo država

Odgovori
sub

11.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 15:27

Re: jedna je branka djukić

sumnjam da će pravda (brza ili spora) stići branku djukić, iako bi trebalo da se to dogodi zbog mnoštva njenih nepočinstava i šikaniranja ljudi u tanjugu. ovaj pesimizam je posledica saznanja da je vrla branka, supruga aktuelnog državnog sekretara vladimira djukića, političkog konvertita, imala, i ima, podršku svih vlasti od ante markovića naovama. ne, daleko bilo, zbog sposobnosti, nego zbog revnosnog služenja pri čemu je iskazala retku veštinu spletkarenja i osionosti. primer tužiteljke bekčić je slika surove tehnologije vladanje gospodje djukić. ista osoba - direktorka djukić - ju je dovela u tanjug (kad je isterivala druge novinare) na visoko mesto & odgovarajuću platu, a onda joj sve to . kad joj više nije bila odani podanik, ukinula. voleo bih da se moja prognoza s početka teksta ne ostvari, ali ne bih ruku u vatru da će tako biti. jaka je branka, a još jača njena "zaledjina".

Odgovori
pet

10.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 21:59

vestcka direktorka

podrzaam sto posto novinarku maju bekcic,i sam sam bio od iste sikaniran jos uvek na sudu za neisplacene plate i oduzet stan na volseban nacin.stici ce je pravda .a najteza je bozja kazna.pozdav toma

Odgovori
pet

10.07.

2015.

Google [neregistrovani] u 10:54

Ispravite gresku

molim vas da u tekstu ispravite materijalnu gresku - branka djukic nije direktor Tanjuga jer joj je istekao mandat pre godinu dana. to sto prima platu za tu funkciju je pitanje za resorna ministarstva. a posebno to sto bez mandata rukovodi privatizacijom nacionalne agencije.

Odgovori
čet

09.07.

2015.

prokleti [neregistrovani] u 16:51

poznat sistem

Jasan klise u mobingu...
nadam se da ce brzo

Odgovori
čet

09.07.

2015.

Branilac istine [neregistrovani] u 16:12

Podrska

Svaka cast novinarki koja je imala hrabrosti i koja nije dala da bude ponizena.Sama njena akcija na rocistu i poznavanje situacije govori o njenim kvalitetima.O predstavnici tuzene strane ne bih komentarisala.

Odgovori
čet

09.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 16:09

Pravda je spora

A u ovom slučaju možda i nedostižna. Izgleda da se Branka Đukić odlučila na odugovlačenje nadajući se da će Tanjug da se ugasi/preregistruje u procesu privatizacije do trenutka donošenja presude, za koju sam siguran da će biti u korist Maje Bekčić Petrović. Kakva državna novinska agencija takvi i mediji.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi