Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Misija OEBS-a organizuje dvodnevni trening "Novinari nisu meta: bezbednost novinara u konfliktnim situacijama"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

09. 09. 2024.

Izvor: OEBS

Misija OEBS-a organizuje dvodnevni trening "Novinari nisu meta: bezbednost novinara u konfliktnim situacijama"

Misija OEBS-a u Srbiji Vas poziva da učestvujete na dvodnevnom treningu „Novinari nisu meta: bezbednost novinara u konfliktnim situacijama“ koji se održava 19. i 20. septembra u Beogradu u hotelu Zira.

Ovaj događaj predstavlja platformu za razmenu i promociju najboljih lokalnih i međunarodnih standarda, praksi i iskustava vezanih za bezbednost novinara tokom konfliktnih situacija, uključujući izveštavanje iz ratnih zona, sa demonstracija, protesta i slično. Očekujemo prisustvo više od 50 učesnika, novinara iz cele države.

Na događaju će u svojstvu međunardnih eksperata trening sesije držati Mark Marginedas , novinar i ratni izveštač španskog lista El Periodico koji je proveo šest meseci kao talac ISIS-a u Siriji i Dejvid Bevan koji je autor Priručnika za bezbednost novinara koji je objavila Evropska federacija novinara i koji je kroz svoju dosadašnju 30-godišnju praksu edukovao preko 6000 novinara i frilensera o bezbednosnim protokolima.

Pored njih, na treningu će govoriti i renomirani domaći stručnjaci iz ove oblasti.

Takođe, učesnici treninga će za sebe i svoje redakcije dobiti određeni broj pres prsluka za izveštavanje iz konfliktnih situacija.

Zbog ograničeng broja mesta pozivamo Vas da se prijavite za trening najkasnije do 12. septembra na adresu ognjenka.lakicevic@osce. ili putem telefona na broj 063223496.

Postoji mogućnost da za određeni broj učesnika koji dolazi iz gradova van Beograda bude obezbeđen smeštaj u hotelu Zira gde se događaj i održava.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi