Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Prijava za stipendije za Master akademske studije komunikologije za 2024/25. godinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

03. 09. 2024.

Izvor: Fakultet političkih nauka/OEBS

Prijava za stipendije za Master akademske studije komunikologije za 2024/25. godinu

Misija OEBS-a u Srbiji podržava reforme u oblasti medija u zemlji, uključujući razvoj medijske politike i njenu primenu. To isto predviđa i Strategija razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji za period od 2020. do 2025. godine, koju je Vlada Republije Srbije usvojila u januaru 2020, posle inkluzivnog procesa koji je Misija OEBS-a u Srbiji podržala.

Kako bi se ojačali kapaciteti mladih stručnjaka u oblastima medijske regulative, medijske politike i medijskog sistema, a imajući u vidu promene u digitalnom prostoru, Misija OEBS-a u Srbiji obezbediće tri stipendije u visini pune školarine za studente/studentkinje Master akademskih studija komunikologije za školsku 2024/25. godinu, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Stipendije su namenjene zainteresovanima za istraživanje različitih aspektata i izazova koji su prisutnih u savremenoj medijskoj sferi u Srbiji. Ovi izazovi se mogu odnositi na medijsko tržište, ekonomsku i političku nezavisnost medija, na kvalitet medijskog sadržaja, medijsku pismenost publike u digitalnom okruženju, kao i na slobodu izražavanja i način na koji veštačka inteligencija transformiše digitalnu komunikaciju.

Više o studijskom programu Komunikologije možete pročitati na sledećoj veb stranici: https://www.fpn.bg.ac.rs/master-studije-komunikologije

OPŠTI USLOV: Svi kandidati/kandidatkinje za stipendije za Master akademske studije komunikologije moraju da budu državljani Republike Srbije.

Procedura:

1. Kandidati/kandidatkinje se prijavljuju za stipendiju za Master akademske studije komunikologije slanjem motivacionog pisma na sledeće mejl adrese danka.ninkovic@fpn.bg.ac.rs i svetlana.janketic@osce.org ,,Stipendija Misije OEBS-a u Srbiji za Master akademske studije komunikologije”. Prijava traje od 16. do 30. septembra 2024. godine. U motivacionom pismu kandidati/kandidatkinje treba da navedu zašto žele da upišu ovaj studijski program, na koji način se sadržaj i struktura programa uklapaju u profesionalne i akademske ciljeve koje žele da postignu i zašto smatraju da su prava osoba za dobijanje ove stipendije.

2. Za stipendiju će se razmatrati kandidati/kandidatkinje koji su primljeni na Master akademske studije komunikologije, a koji nisu ostvarili pravo na budžetsko finansiranje na ovim ili drugim master studijama.

3. Panel koji čine predstavnici Fakulteta političkih nauka i Misije OEBS-a u Srbiji pregledaće prijave i pozvaće izabrane kandidate/kandidatkinje na intervju.

4. Rangiranje se vrši na osnovu akademskog uspeha, mesta na rang listi kandidata/kandidatkinja za prijem na Master akademske studije komunikologije, motivacionog pisma i intervjua. Informacije o uspešnim kandidatima/kandidatkinjama biće dostupne do početka upisa na Master studije komunikologije u akademskoj 2024/25. godini. Upis na MAS Komunikologije biće 9. i 10. oktobra.

Misija OEBS-a u Srbiji podstiče ravnopravnost i jednake mogućnosti za sve. Ohrabrujemo kvalifikovane kandidatkinje da se prijave.

Konkurs za dodelu stipendija možete preuzeti ovde: OEBS scholarship

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi