Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Počinje upis na UNS-ov kurs multimedijalnog novinarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

01. 02. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

Počinje upis na UNS-ov kurs multimedijalnog novinarstva

Udruženje novinara Srbije (UNS) upisuje polaznike na kurs multimedijalnog novinarstva koji omogućava sticanje znanja i veština potrebnih za rad u digitalnim medijima.

Polaznici će na kursu koji traje dva meseca, sa ukupno 90 časova teorije i vežbi, sticati znanja i veštine koja će im pomoći da se na kreativan način, kroz različite medijske formate, izraze i prenesu informaciju publici.

Kurs multimedijalnog novinarstva objedinjuje pojedine segmente programa dobro poznatih škola UNS-a - Škole veb novinarstva i Škole video novinarstva.

Razvoj digitalnih platformi i društvenih medija promenio je način na koji publika konzumira vesti. Od novinara se danas traži da, uz primenu tradicionalnih znanja i vrednosti, medijski sadržaj priprema kombinujući tekst, fotografiju, zvuk, video i grafičke prikaze. Potrebno je da bude osposobljen za pripremu različitih medijskih formata i da informaciju prenese na način koji je za publiku najprijemčiviji. Uz to, novinar treba da bude obučen da upravlja sadržajima na društvenim mrežama, koje su danas nezaobilazne u medijskom poslu.

Nastava je organizovana vikendima. Polaznici mogu da prisustvuju časovima fizički ili da prate nastavu onlajn.

Školarina iznosi 45.000 dinara i može se platiti u četiri rate.

Zainteresovani za upis na kurs multimedijalnog novinarstva treba da se prijave na mejl dragana.bjelica@uns.rs ili na broj telefona 011 32 36 337, a zatim dođu na predupisni razgovor u dogovorenom terminu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi