Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Usavršavanje u SAD za mlade novinare i medijske profesionalce
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

26. 01. 2012.

Usavršavanje u SAD za mlade novinare i medijske profesionalce

Američka ambasada u Beogradu i Međunarodni trening centar za medije raspisali su konkurs „Profesionalno usavršavanje u Americi za mlade novinare i medijske profesionalce“.

Ambasada SAD u Beogradu i Međunarodni trening centar za medije raspisali su konkurs za stipendiranje jednogodišnjeg programa profesionalnog usavršavanja u Americi u 2012.- 2013. godini - 2012-2013 Professional Development Year Scholarship Program.

Program je namenjen za četiri mlada novinara i medijska profesionalca iz Srbije, koji će dobiti priliku da provedu godinu dana na jednom od univerziteta u Americi usavršavajući se u oblasti novinarstva ili masovnih medija/komunikacija.

Stipendisti će imati priliku da steknu znanja o istorijatu i tehnikama novinarstva u Americi pohađajući kurseve univerziteta kroz predavanja, praktične vežbe, posete lokalnim medijima, u lokalnom američkom okruženju.

Ambasada je obezbedila sredstva koja pokrivaju troškove od 24,500 do 26,000 dolara po učesniku. Stipendija uključuje povratnu avio kartu, mesečnu nadoknadu, troškove školarine i zdravstvenog osiguranja.

Neophodno je da stipendisti odlično razumeju i govore engleski jezik kako bi u potpunosti učestvovali u nastavnom programu.

Selekcija kandidata izvršiće se na osnovu njihovih kvalifikacija i odluke univerziteta.

Popunjene priložene formulare poslati mejlom do 17. februara 2012. na usembelgradepress@state.gov (Subject: "Application: PDY 2012-2013" – ime i prezime podnosioca)

• Formular za prijavu preuzmite OVDE
• Formular za preporuku preuzmite OVDE

Samo kandidati koji uđu u uži izbor biće kontaktirani telefonom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi