Naslovna  |  Konkursi  |  Stipendije  |  Stipendija “Dragoljub Žarković” nedeljnika “Vreme”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stipendije

12. 05. 2022.

Autor: Vreme Izvor: Vreme

Stipendija “Dragoljub Žarković” nedeljnika “Vreme”

Nedeljnik “Vreme" je prošle godine pokrenuo program stipendiranja u znak sećanja na svog osnivača i dugogodišnjeg glavnog urednika Dragoljuba Žarkovića i njegovu posvećenost radu sa mladim novinarima

Pozivamo studente i studentkinje novinarstva, komunikologije i društvenih nauka zainteresovane za bavljenje novinarstvom, kao i mlade novinare i novinarke sa najviše dve godine radnog iskustva, da se prijave za stipendiju za mlade novinare “Dragoljub Žarković". 

Stipendija podrazumeva pet orijentacionih treninga u partnerskim medijima i stipendiranu novinarsku praksu u nedeljniku “Vreme", koja se sastoji od edukativnog dela i praktičnog rada na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka. 

Tokom prakse u nedeljniku “Vreme", jedan izabrani stipendista radiće sa mentorima, medijskim ekspertima, urednicima i novinarima našeg nedeljnika koji imaju dugogodišnje iskustvo rada u medijima, ali i kao predavači na različitim kursevima i školama. U partnerskim medijima, na jednonedeljnim treninzima učiće o specifičnostima istraživačkog, digitalnog, agencijskog, televizijskog novinarstva, kao i o načinu rada u medijima civilnog društva. 

Mladi stipendista će na kraju programa biti u potpunosti osposobljen za rad u redakciji i upoznat sa kolegama i organizacijom rada u nekim od najvažnijih domaćih medija. 

Partnerski mediji na stipendijskom programu su: BIRN, Fonet, Danas i Liceulice 

TRAJANjE PROGRAMA: Celokupan program realizovaće se u periodu od 1. jula do 31. decembra 2022. 

Dinamika realizacije programa biće prilagođena individualnom rasporedu i potrebama stipendiste. Program stipendiranja moći će da se realizuje uz redovno studiranje ili povremeni rad. 

STIPENDIJA: Za polaznika programa predviđena je mesečna stipendija u iznosu od 150 evra neto. Na kraju programa stipendista stiče potvrdu o uspešno završenom programu, kao i pisma preporuke od mentora. 

USLOVIZA PRIJAVU: Poznavanje osnova novinarstva, motivisanost za rad u medijima, visoki etički i moralni standardi, razumevanje društvenog i političkog konteksta. 

Potrebna dokumentacija za prijavu: - Popunjen aplikacioni formular 

- Primer novinarskog teksta (nije uslov da je prethodno objavljen) 

- Motivaciono pismo (možete popuniti u okviru formulara) Kompletnu dokumentaciju, sa naslovom poruke Za stipendiju dostaviti na adresu stipendija@vreme.com. 

Rok za prijavu je 1. jun 2022. 

Prijave koje stignu nakon navedenog roka ili ne budu potpune, neće biti uzete u razmatranje. 

PROCES SELEKCIJE KANDIDATA: Selekcija kandidata za učešće u ovom programu stipendiranja biće obavljena u dva kruga: 

- Komisijsko procenjivanje pristiglih prijava - Intervjui sa kandidatima koji su ušli u uži izbor. Kandidati koji uđu u uži izbor biće obavešteni imejlom kada će biti dogovoren termin intervjua. 

O ishodu konkursa kandidati će biti obavešteni imejlom. Nedeljnik “Vreme" se zalaže za ravnopravnost i jednake uslove za sve i podstiče sve zainteresovane kandidate i kandidatkinje da se prijave na konkurs.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi